АВТОР КУРСУ: викладач кафедри "Управління логістичними системами і проектами"

Главатських Вікторія Ігорівна

звортній зв'язок: VGlavatskhih@gmail.com

Дистанційний курс "Вступ до фаху" розроблено відповідно до робочої програми дисципліни "Вступ до фаху", складеної на кафедрі "Управління логістичними системами і проектами".

АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ

«ВСТУП ДО ФАХУ»

Метою навчальної дисципліни «Вступ до фаху» є ознайомлення студентів з особливостями майбутньої професії, її змістом, завданнями управлінської діяльності, роллю керівника різних рівнів в управлінні сучасними підприємствами та особливостями підготовки фахівців з проєктного менеджменту.

Предметом курсу «Вступ до фаху» є ознайомлення з організацією навчального та виховного процесу у закладі вищої освіти; формування у здобувачів комплексу знань у сфері проєктного менеджменту; виявлення особливостей, складових та принципів підготовки фахівців з менеджменту; набуття практичних навичок прийняття рішень.

Після завершення цього курсу студент буде:

знати:

- основні положення про організацію вищої освіти в Україні та її особливостями у ОНМУ, надавати стислу інформацію про Болонський процес;

- Державні стандарти вищої освіти в Україні та організаційно-методичні підґрунтя навчання у ОНМУ;

- особливості організації навчальної, науково-дослідницької, самостійної та виховної роботи у ОНМУ, в ННІМБ та випускаючій кафедрі.

вміти:

- визначати місце та роль фахівця з проєктного менеджменту;

- використовувати новітні інноваційні та компʼютерні технології, методи активації навчання під час проведення лекційних, практичних занять, поточного та підсумкового контролю;

- визначати види, місце, зміст та терміни начальної, виробничої та преддипломної практик, стажування у забезпеченні ґрунтовних практичних умінь та навичок у підготовці фахівців;

- визначати сферу майбутньої професійної діяльності;

- орієнтуватися у змісті освітньо-професійної програми «Проєктний менеджмент».

Вивчення дисципліни передбачає здобуття програмних результатів навчання, які відповідають наступним програмним результатам за освітньо-професійною програмою:

Загальні компетентності:

  •  ЗК2 – здатність визначати перспективи розвитку організації;
  • ЗК9 – Здатність працювати в команді та налагоджувати міжособистісну взаємодію при вирішенні професійних завдань.