Дисципліна «Управління витратами» спрямована на засвоєнні  теоретичних основ процесу управління витратами, сприяє отриманню здобувачами теоретичних основ і практичних навичок з питань формування зв'язку між системами управління витратами і бюджетного управління, оптимізації витрат підприємства.

Об'єктивна потреба підвищувати рівень ефективності управління витратами зумовлює необхідність вивчення підходів до управління витратами.

Під час вивчення даної дисципліни здобувачі отримують знання та навички, зокрема щодо проведення необхідних розрахунків, прогнозування та планування витрат підприємства; визначення структури витрат; регулювання і контролю витрат у ході формування і використання ресурсів підприємства з метою забезпечення його ефективного функціонування та стратегічних розвитку підприємства. Дисципліна «Управління витратами» дозволяє визначати витрати за центрами відповідальності, складати кошторис витрат, здійснювати планування витрат, аналізувати і оптимізувати рівень витрат підприємства.