Автор курсу: Панченко Тетяна Дмитрівна
Старший викладач кафедри «Технічна кібернетика й інформаційні технології ім. проф. Р.В. Меркта»

 Рецензент: Малаксіано М.О., к.ф.-м.н., зав. кафедрою «Технічна кібернетика й інформаційні технології ім. проф. Р.В. Меркта»

Обратний зв’язок: форум курсу, e-mail: tdp_1103@ukr.net

Курс призначений для студентів 1 курсу, які навчаються за спеціальністю  081 Право

Курс спрямовано на оволодіння термінологією та практичними навичками роботи з операційними системами, комп’ютерними мережами, отримання навичок роботи у якості користувача комп’ютера при створенні текстових документів у середовищі текстового  редактору MS Word, роботи з електронними таблицями та системами управління базами даних (СУБД) на прикладі застосування програм MS Excel, MS Access, МS PowerPoint.

Передумови для вивчення дисципліни: для вільної орієнтації в інформаційних потоках сучасний спеціаліст будь-якого профілю повинен вміти отримувати, обробляти та використовувати інформацію за допомогою комп'ютерів. Такі знання повинні забезпечити доступ до надійних джерел інформації, позбавити людей рутинної роботи, прискорити прийняття оптимальних рішень, автоматизувати обробку інформації у виробничій та соціальній сферах, у системі державного управління.

Метою вивчення є оволодіння термінологією та практичними навичками роботи з операційними системами, комп’ютерними мережами, отримання навичок роботи у якості користувача комп’ютера при створенні текстових документів у середовищі текстового  редактору MS Word, роботи з електронними таблицями на прикладі застосування програм MS Excel, створення презентацій у середовищі MS PowerPoint.

У результаті вивчення дисципліни «Інформаційні технології» здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти має:

знати: основні поняття та терміни, які пов’язані з вивченням наукових методів  досліджень, арифметичних та логічних основ ПК, архітектури та системного програмного забезпечення ПК, основні поняття, терміни, структуру та організацію текстового редактору, електронних таблиць і систем управління базами даних, пр.

вміти: ккористуватися операційними системами, комп'ютерними мережами, працювати у якості користувача комп'ютера при створенні текстових документів у середовищі текстового редактору MS Word, використовувати електронні таблиці та системи управління базами даних на прикладі застосування програм MS Excel та MS Access, створювати презентації у MS PowerPoint.